2011-09-04 13:48:26• hírek • Szatmár.ro

Csökkent a szabad állások száma Szatmár megyében

Szatmár megyében összesen 99 betöltetlen munkahely várja az elhelyezkedni vágyókat, amelyből 97 a megyeközpontban található - áll az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség Szatmárnémeti osztályának közleményében.

Megyei szinten 99 szabad állás vár az elhelyezkedni vágyókra, ebből pedig a legtöbb állás, 97, Szatmárnémetiben található. Legkönnyebben a textiliparban tudnak elhelyezkedni a dolgozni vágyók, azonban ezen a területen is csökkentek a szabad munkahelyek. Szatmárnémetiben közel 30 szabad állás van ezen a területen.

A megyeközpontban található szabad munkahelyek közül csak két esetben szükséges a felsőfokú-, 88 esetben a középfokú végzettség, 7 esetben  pedig nem szükséges semmilyen végzettség. A textilipari munkásokon kívül 9 helyre várnak szerelőket, 5 helyre cipészeket, egy helyre szobalányt és több helyre is kőműveseket várnak. Megfelelő szakképzéssel két helyre recepcióst, öt helyre pedig adatkezelőt keresnek.

Nagykárolyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon és Turcon ebben a periódusban nincs szabad munkahely. Erdődön a textiliparban lehet elhelyezkedni: itt két szabad állás várja az érdeklődőket. A szabad állások listáját ide kattintva megtekintheti.

A Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség Szatmárnémeti osztálya azokat is segíti, akik külföldön szeretnének elhelyezkedni. Az ügynökség közleménye szerint jelenleg 142 szabad külföldi állásra lehet pályázni. A legtöbb munkalehetőség most is Németországban van, ahová többek között nyolcvan konyhai segédet várnak. De szabad állás van Lengyelországban, Litvániában, Csehországban és Máltán is.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: